16 september Cyber hygiene en Fake News/Misinformation awareness

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie ONLINE

Er zijn van die dingen die je niet voelt, waar je niets van merkt, waar je niet bij stil staat en soms, heel soms keihard toeslaan. Cybercrime is zo'n ding. Je merkt het pas als het te laat is en dan ligt de gemeente gewoon 2 weken plat. TIjdens deze cursus leer je technieken om veilig te werken en om een heel bekende vorm van cybercrime – desinformatie - te identificeren. Ook word je bekend gemaakt met verschillende manieren waarop nieuws verdraaid wordt weergegeven op het internet en hoe je dit kunt controleren

Programma

U krijgt een kort, beknopt overzicht van de meest bekende vormen van cybercrime in ons land. Hret belangrijkste deel van de workshop zijn de tools en de technieken die u minimaal nodig hebt om redelijk beschermd het Internet op te gaan. U leert goede wachtwoorden contrueren, wat nu precies die S achter HTTP doet, wat een VPN nu precies doet, virtual machine, Tor, anoniem zoeken op het Internet. En uiteraard procedures en technieken om nep websites en nep mails (spyware, ransomware) te herkennen en te elimineren.

Registratieformulier training Cyber hygiene

Hierbij wil ik mij aanmelden voor de training Cyber hygiene *

Actuele data van trainingen vind je in de Opleidingsagenda

Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens om uw aanmelding voor een training te verwerken.

Waarom worden deze gegevens gevraagd?

Wij gebruiken uw gegevens, met uw toestemming, omdat wij anders niet in staat zijn om uw aanmelding voor een training te verwerken.

Op welke manier worden uw gegevens verwerkt?

Wij gebruiken uw gegevens om uw aanmelding voor een training te verwerken. Uw aanmelding wordt behandeld door onze eigen medewerkers.

Hoelang bewaren wij uw gegevens?

Uw gegevens worden uit onze systemen verwijderd nadat u de training heeft afgerond.

Wat zijn uw rechten?

Meer informatie over uw rechten vindt u op de pagina 'Privacy' (link opent in nieuw tabblad).

Akkoordverklaring *