08 september Online dashboard en effectief internetonderzoek

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie ONLINE

Met gewoon Google en de browser kun je al heel slimme zoekacties uitvoeren en bewaren die zeer handig zullen zijn bij de dagelijkse werkzaamheden. De eendaagse workshop zal u slimme queries leren in Google voor mensen die zeer ervaren zijn in zoeken, en hoe u met de browser uw eigen persoonlijke monitoring systeem kunt maken om dagelijks op de hoogte te blijven van belangwekkende ontwikkelingen. Het wordt hard werken, maar wat u meekrijgt zult u nog heel lang plezier van hebben!

Programma

Je leert hoe je op een snelle, makkelijke en heel efficiënte manier kunt zoeken in de belangrijkste zoekmachines op het internet. Je leert hoe je een journaal bijhoudt van al jouw queries, zodat je het onderzoek op een later tijdstip kunt voortzetten zonder alles op nieuw te moeten doen. Ook leer je hoe je heel precieze zoekqueries kunt bouwen die precies vinden wat je nodig hebt zonder eindeloos te moeten browsen en waardoor jij jezelf veel tijd zult besparen. In het tweede deel leer je hoe je met de opgedane kennis monitoringsystemen kunt gebruiken, van heel eenvoudige (maar erg efficiënte) tot de meer complexe systemen.

Trainer: Arno Reuser is de oprichter en manager (ret.) van de Open Source Intelligence branch van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (1990-2013) en oprichter en eigenaar van Reuser's Information Services. Arno werkt met Internet sinds 1990 en specialiseert zich in slimme zoekmethoden en toepassingen. 

Aanmelden kan via DCCOTO@rws.nl