04 oktober Training basisvaardigheden LCMS voor CET-md

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Utrecht

Het Crisis Expert Team milieu en drinkwater (CET-md) streeft ernaar vanaf  januari 2023, volgens de principes van netcentrische werken, samen te werken in het Landelijk Crisis Management Systeem (LCMS), dat onderdeel uitmaakt van de Landelijke Voorziening Crisisbeheersing (LVCb). Met deze tool kan er ‘real-time’ informatie binnen de eigen organisatie en met crisispartners worden gedeeld.

Om de verschillende experts binnen de instituten, procesmanagers en hoofdaannemers voor te bereiden op deze transitie stelt IenW de Training basisvaardigheden LCMS voor CET-md beschikbaar. Tijdens een crisis wordt via LCMS informatie gedeeld met verschillende partners. Door tijdens een crisis continu via het LCMS informatie te delen, zorgen we ervoor dat alle aangesloten crisisprofessionals continu een goed en gedeeld beeld van de situatie hebben.

Doel

Tijdens deze ééndaagse training maken de verschillende rollen binnen het CET-md kennis met LCMS en de principes van netcentrisch werken. Met behulp van een casus wordt er geoefend. Aan het einde van de training is de deelnemer in staat om in te loggen in LCMS, een activiteit aan te maken en volgens de werkafspraken informatie te delen.

Doelgroep

Voor experts binnen de instituten, procesmanagers en hoofdaannemers van het CET-md.

IenW geeft de komende periode voorrang aan de verschillende rollen binnen het CET-md. Deelnemers van andere organisaties zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze training met de kanttekening dat deze training zich specificeert op CET-md.

*Deelname is alleen mogelijk met schrijfrechten in LCMS. Voor deelnemers is het noodzakelijk om bij aanvang van de Training Basisvaardigheden LCMS een werkend LCMS-account te hebben (username, juiste rechten en eenmalige inlog). Indien dit niet het geval is worden deelnemers gevraagd zich te melden bij de trainer en/of Functioneel Beheer, bereikbaar op emailadres:  FB.LCMS@RWS.nl.

Aanmelden

Aanmelden kan via dccoto@rws.nl.