Crisis analyse technieken

Tijdens een crisis wordt regelmatig bekeken op welke wijze het verkregen beeld, na vergaring van relevante informatie, kan worden omgezet in een handelingsperspectief. De ervaring leert dat velen aanvullende kennis kunnen gebruiken als het gaat om het analyseren en duiden van relevante maar diverse informatie (bronnen). De training is ook interessant voor bijvoorbeeld beleidsmedewerkers die op crisis dossiers werkzaam zijn.

Aanmelden kan via de link inschrijvingen. Indien die er nog niet is, dan graag per mail naar: DCCOTO@RWS.NL met vermelding van de opleiding/training, datum, eigen organisatie en eigen telefoonnummer.

Doel

Inzicht en ervaring bij de analyse en duiding van grote hoeveelheden informatie.

Doelgroep

Deze training richt zich op degenen die een actieve rol bij het analyseren en beoordelen van de relevantie van informatie op alle crisisniveaus (lokaal, regionaal, bovenregionaal en landelijk) functioneren en hun kennis willen opfrissen. Degenen die deze rol in de crisisorganisatie ambiƫren, ofwel die in het proces van informatieanalyse tijdens een crisissituatie participeren, kunnen ook deelnemen.

Programma

Verschillende analyse methodieken die duiding kunnen faciliteren om een handelingsperspectief te bepalen zullen de revue passeren. De methodieken zullen op interactieve wijze in de praktijk worden gebracht door de deelnemers.

Duur

Van 09.30 tot 16.30 uur

Voorkennis

Geen voorkennis vereist. Het wordt aanbevolen de introductie informatie management eerst te volgen.