Effectief Online Visueel Overleg

Leer hoe je een online overleg effectief ontwerpt, faciliteert en erover rapporteert.

Het aantal online overleggen is flink toegenomen. Van risicosessie tot en met voortgangsoverleg. Hoe doe je dat effectief en efficiënt? Hoe zorg je dat iedereen zich gehoord voelt en bij de les blijft? Hoe vang je het gemis van de non-verbale communicatie zo goed mogelijk op? Vooral bij een overleg wat lastiger is of wat zou moeilijk in te plannen was?

Hier zijn nieuwe innovatieve aanpakken en gereedschappen voor beschikbaar gekomen. Die maken gebruik van een slimme combinatie van interactieve elementen en werkvormen rondom beeld en geluid. Hierdoor wordt een overleg effectiever, korter en plezieriger. Je leert om samen met de deelnemers om overleggen, sessies, vergaderingen, brainstorms of de workshops te ontwerpen en faciliteren optimaal afgestemd op het doel en de doelgroep.

Programma

De masterclass is opgedeeld in 4 online modules:
1) Ontwerp en voorbereiding met behulp van de 5W+H, verschillende visualisaties en interactieve elementen. Welke ontwerprichtlijnen maken je overleg effectiever en efficiënter en hoe pas je die toe om het maximale uit je overleg te kunnen halen.
2) Oefenen met verschillende situaties, valkuilen, uitdagingen en werkvormen vanuit verschillende rollen. Van brainstorm, voortgangsvergadering tot en met de strategiesessie.
3) Het maken van een programma, de afsluiting / rapportage en hoe je verschillende sessies op elkaar aansluit en hoe je met slim voorwerk het maximale uit een sessie kan halen.

Doelgroep

Eenieder die een overleg moet voorbereiden en/of voorzitten en/of erover moeten rapporteren. Tevens zij die verantwoordelijk zijn voor een team, project of programma of degenen die hierin ondersteunen. Daarnaast iedereen die interesse heeft in hoe we in de ‘nieuwe situatie’ slimmer met elkaar online kunnen gaan samenwerken.

Duur

Drie keer online modules van elk ca. 2,5 uur van 09.45 tot 12.15 uur (inclusief pauzes).

Voorkennis

Geen voorkennis vereist. Huiswerk optioneel ca. 30 - 45 minuten per module.