Liaison (regionaal) beleidsteam

Als liaison zorg je voor de verbinding tussen (een crisisteam uit) jouw eigen organisatie en een extern crisisteam. Dit doe je in de regel door fysiek bij dit externe team aanwezig te zijn en namens jouw eigen team/organisatie deel te nemen aan overleggen van het externe crisisteam.

Aan de liaison worden hoge eisen gesteld. Je dient niet alleen je eigen team en processen goed te kennen maar ook die van het team waarnaar je wordt afgevaardigd voor vergaderingen. Je houdt de verantwoordelijkheden en primaire proces- sen van je eigen team voor ogen en realiseert van daaruit de samenwerking met en ondersteuning van derden. Dit betekent dat je zorgt voor:

  • Informatie uitwisseling tussen je eigen team en het externe team
  • Het vastleggen van afspraken en besluiten voor je eigen team
  • Het terugkoppelen van informatie, afspraken en besluiten uit de vergadering aan je eigen team.

Je werkt natuurlijk samen met de andere leden, maar het meeste contact heb je met de Informatiecoördinator vanwege het terugkoppelen van informatie, afspraken en besluiten.

Doel

Je doet inzicht en ervaring op in de rol van liaison in een crisisteam.

Doelgroep

Ben je al liaison voor beleidsteams (zoals GBT en RBT) en wil je je kennis opfrissen? Of ambieer je een rol in de crisisorganisatie en zie je jezelf functioneren als liaison? Meld je dan aan voor deze training.

Programma

Deze speciale uitvoering richt zich op liaisons die op beleidsniveau functioneren. Deze training biedt praktisch houvast aan mensen die de rol van liaison beleidsteam (BT) in de praktijk vervullen. De training is opgezet volgens het principe van ‘ervarend leren’. Dat betekent dat de nadruk ligt op ‘doen’ en op het daarop reflecteren – in een veilige omgeving. Aan de hand van simulaties, praktijkoefeningen en discussies komen knelpunten en aandachtspunten naar boven.

Voorkennis

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze de e-learning en de Basiscursus crisisbeheersing hebben gevolgd.

Duur

Van 10.00 tot 14.00 uur.