Snellezen

Een gemiddelde lezer heeft een leessnelheid van ongeveer 250 woorden per minuut. Daarbij komt dat veel lezers zich niet bewust zijn van allerlei fysiologische beperkingen. De training Snellezen is een combinatie van speciale technieken voor sneller lezen en beter onthouden van de leesstof.

Doel

De training brengt als gemiddeld resultaat minimaal een verdubbeling of verdrievoudiging van de leessnelheid. Cursisten krijgen handvatten om de leessnelheid op te voeren tot wel 5 keer het gemiddelde, waarvoor zij natuurlijk wel verder moeten oefenen (= veel lezen!). Het levert in ieder geval de mogelijkheid op grote hoeveelheden informatie effectief en in een kort tijdsbestek te absorberen. Het gaat daarbij primair om het sneller lezen en begrijpen van grote stukken tekst. Voor de training is geen specifieke voorkennis vereist.

Sneller lezen en het efficiƫnt doorwerken van grote hoeveelheden informatie kan bij crisissituaties uitkomst bieden.

Doelgroep

Crisisfunctionarissen die grote hoeveelheden informatie moeten verwerken en andere crisiscollega's die graag sneller willen leren lezen.

Programma

Het betreft een training van anderhalve dag. Tijdens de eerste dag wordt de theorie over snellezen toegelicht en toegepast aan de hand van praktische oefeningen.

De tweede dag is een verdieping op de theorie met aanvullende oefeningen. Daarbij wordt ook de relatie naar persoonlijke effectiviteit, Mind Mappen en geheugentrainingstechnieken gelegd.

Voorkennis

De training Mind Mappen en Snellezen kunnen los van elkaar gevolgd worden, maar beide vaardigheden sluiten goed op elkaar aan.

Duur

Deze training duur 1,5 dag. Op de eerste dag van 9.15 tot 16.30 uur en de volgende ochtend van 9.15 tot 13 uur.