Plaatsvervangend DG Patricia Zorko op bezoek bij het DCC-IenW

Op dinsdag 6 oktober maakte pDG Patricia Zorko op een leuke en interactieve wijze kennis met het DCC-IenW. Gezien de maatregelen naar aanleiding van Covid-19 kon het bezoek aan het DCC-IenW en al haar collega’s helaas niet volledig fysiek plaatsvinden. Patricia kreeg fysiek vanaf de locatie van het DCC-IenW, na een rondleiding in het crisiscentrum, aanvullend een online middagprogramma aangeboden waar ze met een groot deel van de collega’s kennis kon maken.

Het fysieke deel van het bezoek aan de locatie begon met de ontvangst door wnd. hoofd Edith Kuijper. Daarna volgde een korte kennismaking met het dienstdoend piketteam. De collega’s uit het piketteam hebben Patricia een toelichting gegeven over hun werkzaamheden. Vervolgens kreeg zij een rondleiding op het DCC-IenW en toelichting over de departementale crisisstructuur en -opschaling en de verschillende beleidsterreinen van IenW.

Digitale kennistafels

Begin van de middag stapten we op locatie van het DCC-IenW met Patricia Zorko in een digitale omgeving om daar nagenoeg met alle DCC-collega’s nader kennis te maken. Patricia kreeg zo de mogelijkheid om zich aan alle collega’s voor te stellen, waarna de collega’s per kennistafel haar meenamen in de verschillende onderwerpen/thema’s voor een verdieping in de kennismaking met het DCC-IenW. 

Terugblik Patricia Zorko op het werkbezoek aan het DCC

 “In mijn vorige functie heb ik gelijk bij de start mogen ervaren hoe belangrijk het is te weten op welke locatie je moet zijn ten tijde van een opschaling en hoe daar binnen te komen buiten kantoortijden. Kleine details, maar zeker niet onbelangrijk. Nu kan ik dat ook voor mijn huidige functie, na mijn werkbezoek aan het DCC-IenW, van mijn lijstje afvinken: ik heb het piketnummer van het DCC-IenW in mijn telefoon staan en ben klaar voor actie en nauwe samenwerking met het DCC-IenW.”

“De ronde met de digitale kennistafels die de collega’s van het DCC-IenW voor mij hadden voorbereid was zeer waardevol. Zowel op de inhoud, door het doorlopen van verschillende beleidsterreinen van IenW, als op de persoonlijke kennismaking met de verschillende collega’s die daar bij het DCC-IenW mee bezig zijn. Er zaten voor mij veel herkenbare thema’s in, maar ook thema’s waar ik meer over zou willen weten. Zoals bijvoorbeeld op het gebied van milieu.”

Geslaagde kennismaking

Ondanks dat de kennismaking niet geheel fysiek kon plaatsvinden, was het een hele geslaagde dag! Door de combinatie van deels fysiek en deels digitaal werd het mogelijk om Patricia zoveel mogelijk met iedereen kennis te laten maken, maar ook op hoofdlijnen kennis te laten maken met vele beleidsterreinen en thema’s van IenW.

Voor het DCC-IenW is Patricia Zorko geen onbekende. Door haar ruime kennis en ervaring vanuit de NCTV en daarmee ook de nationale crisisorganisatie en –opschaling is zij een aanwinst voor onze departementale crisisorganisatie waar zij straks een rol zal spelen als de plaatsvervanger van Michèle Blom. We treffen haar straks zeker dagelijks vanuit piket en tijdens departementale opschaling en kijken erg uit naar de samenwerking.