Podcast ‘Never waste a good crisis’ – deel 3 de toekomst

‘Never waste a good crisis’ is een podcast van het Departementaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In drie afleveringen kijken we naar de meest spraakmakende crises binnen de beleidsterreinen van Infrastructuur en Waterstaat. Dit doen we vanuit verschillende tijdframes: verleden, heden en toekomst. In iedere aflevering gaat Tom Compaijen in gesprek met twee gasten over wat de impact van deze crises zijn geweest op de ontwikkeling van het IenW crisismanagement. Wat waren de kenmerken van de crisis? Wat hebben we geleerd? En welke gevolgen heeft dit gehad voor de crisisorganisatie?

De podcast is voor iedere medewerker van IenW of de partnerorganisatie die een rol speelt in de crisisorganisatie en uiteraard voor iedereen die het leuk lijkt.

Afleveringen

  1. In de eerste aflevering gaat Tom in gesprek met Jan Hendrik Dronkers (SG IenW en destijds DG RWS) en Rob Hagman (destijds Hoofd DCC-IenW) en kijken zij terug op de periode van 5 tot 10 jaar terug.
  2. In de tweede aflevering gaat Tom in gesprek met Michèle Blom (DG RWS) en Edith Kuijper (Hoofd DCC-IenW) en kijken zij naar de huidige crisissen.
  3. In de laatste aflevering kijken we naar de toekomst van de crisisorganisatie. Wat zijn de crisissen/incidenten waar we over een aantal jaar mee te maken krijgen, wat gaat hier kenmerkend aan zijn en wat betekent dit voor de crisisorganisatie van de toekomst. Tom Compaijen gaat hierover in gesprek met Wout Broekema, assistant professor of crisis governance at the Security  and Global affairs at Leiden University en Marco Zannoni, directeur bij het COT – Instituut voor Veiligheids- en crisismanagement.

    *Een dag na de opname van de podcast werd bekend gemaakt dat Marco Zanonni per 1 november de functie van directeur Nationale Crisisbeheersing en Bewaken en Beveiligen bij het NCTV gaat vervullen.

De podcast is te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en Soundcloud