Nieuwjaarsborrel OCM-IenW | circa 23 deelnemers | 13 januari 2022

Op 13 januari vond het Overleg Crisismanagement met crisispartners van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (OCM-IenW) plaats. Dit keer in een ander jasje, want de crisispartners luidden tijdens de nieuwjaarsborrel het nieuwe jaar gezamenlijk in. Edith Kuijper (Hoofd DCC-IenW) blikte terug op 2021, wat wederom een jaar was waarin veel partners met elkaar hebben moeten samenwerken op diverse thema’s van IenW, bijvoorbeeld het hoogwater of cyber.

Netwerkmanagement

Netwerkmanagement is nog steeds enorm belangrijk en het is daarbij van belang dat relaties tussen diverse (beleids)afdelingen, organisaties en bedrijven gecreëerd en onderhouden worden. Zelfs tijdens corona waarin men elkaar vooral online ontmoet. Om deze relaties nieuw leven in te blazen, werd de workshop “zakelijk flirten” georganiseerd onder leiding van Mirjam Wiersma. Maar wat is zakelijk flirten nou eigenlijk? Het draait vooral om het laten sprankelen en opbouwen van relaties en gesprekken. Er werden diverse tools gegeven aan de OCM-leden, want het kost immers tijd om een netwerk vorm te geven. Ook nu het veelal digitaal verloopt.

Tips en trucs

De deelnemers gingen meerdere keren uiteen om samen met een collega te oefenen aan de hand van de verkregen tips. Dit leverde veel interessante maar ook hilarische momenten op. De verbinding maken met elkaar kan bijvoorbeeld ook door een rondje te wandelen of een complimentje te geven aan elkaar tijdens het begin van een (online) meeting. Het was een leerzame en leuke sessie die ervoor zorgden dat de OCM-IenW-leden samen met een ‘smile’ het nieuwe jaar begonnen!