Ontdek de Tour de CET-md 2024: een kijkje achter de schermen bij KWR

Op 9 januari organiseerde KWR de Tour de CET-md, een evenement waarbij experts van de acht aangesloten CET-md instituten de kans kregen om een kijkje te nemen bij een ander instituut. Ongeveer 25 deelnemers woonden de drie boeiende presentaties bij, verzorgd door medewerkers van KWR.

Binnen het CET-md vervult KWR een essentiële rol als brug tussen de wetenschap en de praktijk in de wereld van drinkwaterbedrijven, waterschappen en industriële en agrarische waterstromen. In geval van milieu- of drinkwatercalamiteiten kan KWR snel schakelen met drinkwaterbedrijven en waardevolle informatie leveren over chemische en biologische monitoring, gezondheidsaspecten en zuiveringstechnieken voor drinkwaterbereiding.

Idsart Dijkstra trapte af door iedereen hartelijk welkom te heten Idsart Dijkstra opende het evenement met een warm welkom voor alle deelnemers en gaf vervolgens een mooi inkijkje in de variëteit van onderzoek en samenwerkingsverbanden bij KWR.

Vervolgens af Astrid Reus een presentatie over toxicologische risicobeoordeling bij calamiteiten, waarbij ze drie recente calamiteiten besprak en de vele vragen vanuit het publiek beantwoordde.

Tot slot deelde Roberta Hofman inzichten over drinkwaterzuivering, waarbij ze benadrukte dat Nederlands drinkwater van uitzonderlijke kwaliteit is en geen chloor bevat. Haar presentatie eindigde met een verhelderende discussie over het hergebruik van stoffen uit drinkwaterbehandeling.

Na de drie presentaties was er onder begeleiding van Roberta, Frank Oesterholt en Ton van Leerdam een rondleiding door het KWR-gebouw waaronder de laboratoria,  proefhal en een blik op de zonnepanelenweide voor de productie van groene waterstof op het KWR-terrein.

Na deze informatieve sessies leidden Roberta, Frank Oesterholt en Ton van Leerdam de deelnemers rond door het KWR-gebouw, inclusief de laboratoria, proefhal en onze indrukwekkende zonnepanelenweide voor de productie van groene waterstof.

Na afloop van de Tour de CET-md werd de Nieuwjaarsborrel van het CET-md gehouden, waar Matthijs Kortleven van het DCC-IenW, kort terugblikte op het afgelopen jaar en samen met de aanwezigen een toost uitbracht op een inspirerend 2024.