Week van de IBGS

De week van 5 t/m 9 oktober stond in het teken van de Incident Bestrijding Gevaarlijke Stoffen (IBGS) en de partners binnen het Crisis Expert Team milieu en drinkwater (CET-md). Via Twitter en LinkedIn kon men deelnemen aan discussies onder de vermelding van #weekvandeIBGS.

Met ruim 100 deelnemers vond op dinsdag 6 oktober de online webinar IBGS plaats. De webinar werd geopend en begeleid door Tony Hoogendoorn, coördinator van het CET-md en werkzaam bij het DCC-IenW. Tijdens de webinar werd er een tweetal mooie presentaties gehouden over de interventiewaarden voor incidentbestrijders door het RIVM (Peter Bos) en een indrukwekkende casusbespreking over fosfine intoxicatie door het NVIC (Maaike Sikma). Deelnemers konden de webinar live volgen vanuit hun (thuis)werkplek en vragen middels een chat aan het panel stellen.

Handige apps

Op de website van het DCC-IenW kunnen specialisten van regionale en landelijke overheidsdiensten en geïnteresseerden een aantal handige apps vinden. Ook heeft het CET-md een infographic, factsheet, brochure en animatievideo openbaar gesteld zodat men een beter beeld kan krijgen van het netwerk. Meer informatie over de Week van de IBGS vindt u hier.

Geslaagde netwerkweek

De Week van de IBGS belichtte mooi de praktijk van de IBGS en de wereld daaromheen. We kunnen daarom stellen dat het, ondanks de fysieke afstand door corona, een geslaagde netwerkweek was. Het DCC-IenW hoopt in 2021 weer fysiek met alle partners bijeen te komen en wederom (nieuwe) geleerde lessen met elkaar te delen.